ASV'33 Logo

Verslag van een zeer geslaagd voetbalkamp

Voetbalkamp ASV’33

90 deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar namen op vrijdag 16 juni t/m zondag 18 juni deel aan het voetbalkamp van ASV’33. De reis ging dit jaar wederom naar groep accommodatie De kastanjes in Elsendorp. Na de opening op vrijdagavond werd er afgetrapt met een meerkamp. Diverse spellen zoals stropdasschieten, bus trekken, kratje springen etc. stonden op het programma. Voor de jongste kinderen werd de avond afgesloten met penaltyschieten terwijl de oudste groep zich klaar maakte voor de dropping. 46 kinderen werden gedropt in de bossen met een zaklamp en een halve kaart. Door een opdracht goed uit te voeren konden ze de tweede helft van de kaart verdienen. Het doel was om als eerste het eindpunt te bereiken. Na een hapje en een drankje was het tijd om naar de kamer te gaan. Van slapen kwam natuurlijk niets en daar hadden sommige toch wel spijt van nadat een groepje kinderen in de ochtend met deksels en pollepels in een polonaise de kamers langs gingen.

Na het ontbijt en de afwas stond het voetbaltoernooi op het programma. Er werd flink gestreden. Waar andere groepen de punten binnen halen met de meerkamp werd nu door andere flink gestreden om de punten bij het voetbaltoernooi. Op zaterdagmiddag hadden we een zeskamp op het programma staan. Diverse waterspelletjes en grote luchtkussens stonden klaar. De temperatuur liep goed op dus zwembroek aan en flink smeren met zonnebrand. Er werden flink wat meters gemaakt op de buikschuifbaan en gerodeld van de rodelbaan. Na deze actieve middag ging de friet er s’ avonds goed in.

In de avond zijn we in twee groepen naar de bossen vertrokken. We hebben eerst met de jongste kinderen vlagverovertje gespeeld. Er werd 7 kampen gemaakt. Het doel was om de vlag te veroveren in een ander kamp door zonder te tikken het kamp binnen te komen. Werd je getikt, dan werd door steen, papier, schaar bepaalt of je je kaartje moest inleveren.

Na het penaltyschieten van de oudere jeugd, vertrokken ook zij naar de bossen om Levend Stratego te spelen. Er werden veel vlaggen veroverd, die vervolgens weer opnieuw werden verstopt in het kamp. Na een lekker douche, een hapje en een drankje was het weer tijd op naar bed te gaan. De meeste hadden hun kussen niet geraakt en vielen heerlijk in slaap. Er waren ook nog genoeg kinderen die toch nog wat energie over hadden en die op de kamers nog een paar uurtjes gezellig door gingen.
Nadat op zondag ochtend de koffers weer gepakt waren hebben we het tweede gedeelte van het voetbaltoernooi gespeeld. Na de lunch was het tijd voor de penaltyfinale. Terwijl de penaltyfinale in volle gang was kwamen de ouders het veld opgelopen. We hebben het kamp afgesloten met de prijsuitreiking van het penaltyschieten en als laatste werd de winnaar van het voetbalkamp bekend gemaakt. Met maar 1 punt verschil werd team Argentinië de winnaar van het kamp 2023. Nadat de medailles waren uitgereikt vertrok iedereen weer richting huis.
Aan alles komt een eind. Wat hebben wij genoten van alle kinderen, hun sportiviteit en enthousiasme. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd kamp. Maar zonder hulp van ouders en andere vrijwilligers hadden wij dit kamp niet kunnen realiseren. Daarom dank aan alle ouders en andere vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan dit geweldig weekend.

Het kamp voor 2024 staat gepland op vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni 2024.

Tot volgend jaar……


Hieronder een aantal foto’s. Op onze facebookpagina staan meer foto’s.