ASV'33 Logo

Ruime overwinning ASV ’33

In de tweede ronde van de bekercompetitie was ASV ’33 veel te sterk voor Olympia Boys uit Ommel. De roodwitten speelden een prima wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 5-1.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, waardoor er nauwelijks mogelijkheden waren. Wel wordt Tim Verbakel in het strafschopgebied gevloerd door een verdediger van Olympia Boys, maar de scheidsrechter vond het geen penalty. ASV ’33 wordt steeds dominanter en drukt de bezoekers uit Ommel in de verdediging. Na 20 minuten lijkt Stijn Kersjes de score te openen, na een mooie aanval van de thuisclub. Zijn inzet wordt echter met de hand gestopt door een verdediger van de bezoekers. De stafschop wordt vervolgens door Stijn zelf onberispelijk binnen geschoten: 1-0.

ASV ’33 blijft de bovenliggende partij en de ene na de andere mooie aanval leidt tot diverse grote mogelijkheden. Een treffer van Stijn Kersjes, na een mooie steekbal van Luc Lentjes, wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. Even later is het Luc Lentjes die in scoringspositie komt, maar zijn schot gaat net naast.

In de 43e minuut zet Tim Verbakel, na weer een mooie aanval van ASV ’33, Luc Lentjes vrij voor de keeper; die blijft rustig en rondt bekwaam af: 2-0.

Nog voor rust krijgt de thuisclub nog enkele opgelegde kansen, maar Luc Lentjes (schot) en Pim van den Tillaart (kopbal) weten niet te scoren.

Na rust is het spelbeeld hetzelfde als in de eerste 45 minuten. Echter in de 52e minuut maakt Olympia Boys uit het niets de aansluitingstreffer, nadat een gemakkelijk gegeven strafschop wordt benut: 2-1.

Vijf minuten later stelt ASV ’33 al weer orde op zaken. Een uitstekend uitgespeelde aanval over links wordt door Stijn Kersjes afgerond: 3-1.

De bezoekers uit Ommel dringen hierna wel wat aan, maar dat levert geen noemenswaardige mogelijkheden op. De thuisclub daarentegen komt wel steeds gevaarlijk voor het doel van Olympia Boys. Tim Verbakel stuit op de keeper en uit de daaropvolgende corner kop Pim van den Tillaart naast. Een afstandsschot van Tim Verbakel wordt met moeite over het doel getikt. Een kwartier later is de doelman van Olympia Boys echter kansloos op een schot van de mee opgekomen Bart Vermeulen: 4-1.

Sam Douven is in de slotfase ook nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet belandt op de paal. Het slotakkoord is voor Luc Lentjes. Na een snelle uitbraak van de roodwitten stift hij de bal over de uitgekomen doelman: 5-1.

Komende zondag speelt ASV ‘33 om 14.30 uur de laatste bekerwedstrijd, thuis tegen Boerdonk.