ASV'33 Logo

Hattrick Bart Vermeulen namens ASV ‘33

In de laatste ronde van de bekercompetitie won ASV ’33 met 4-0 van Boerdonk. Centrale verdediger Bart Vermeulen was de absolute uitblinker en bekroonde dit met een hattrick.

In het begin van de wedstrijd gaat het nog gelijk op. De eerste mogelijkheden zijn voor Boerdonk. Eerst wordt de bal, na een voorzet vanaf links, over getikt en enkele minuten later redt ASV-keeper Martijn Verbakel.

Na een kwartier komt het eerste gevaar van de thuisclub uit een corner. De bal wordt echter door Pim van den Tillaart in de handen van de doelman van Boerdonk gekopt.

Enkele minuten later legt de mee opgekomen Bram Bekkers de bal terug op Tim Verbakel, maar zijn schot gaat net naast.

Ook in het tweede deel van de eerste helft houden beide teams elkaar in evenwicht. Toch komt ASV ’33 tien minuten voor de rust op voorsprong. Nadat de doorgebroken Tim Verbakel wordt neergetrokken, benut Bart Vermeulen de toegekende strafschop: 1-0.

De tweede helft geeft een heel ander spelbeeld te zien. ASV ’33 is oppermachtig en de bezoekers uit Boerdonk komen nog amper over de middellijn.

Vrijwel direct na de rust knalt Bart Vermeulen, na een hoekschop, de bal tegen de lat. Nadat deze weer het veld in stuitert, schiet hij de bal met een volley alsnog binnen: 2-0.

Hiermee is het verzet van Boerdonk gebroken. De ene na de andere aanval van ASV ’33 rolt op het doel van de bezoekers af. Dat levert een aantal grote, uitgespeelde kansen op, maar de thuisclub faalt telkens in de afronding.

Pas in de 82e minuut is het dan toch eindelijk raak. Invaller Gijs van Bakel, weer terug na een zware knieblessure, speelt zich vrij op links en schiet de bal in de korte hoek: 3-0.

Het slotakkoord is voor centrale verdediger Bart Vermeulen. Nog op eigen helft ziet hij dat de keeper van Boerdonk te ver voor zijn doel staat. Na een prachtige trap vanaf meer dan 60 meter beland de bal in het doel: 4-0. Een geweldig doelpunt en tevens de voltooiing van zijn hattrick, vrij uniek voor een verdediger.

Ondanks twee ruime overwinningen is ASV ’33, door de nederlaag tegen het tweede elftal van Sparta ’25, uitgeschakeld voor de beker.

Komende zondag begint de reguliere competitie. ASV ‘33 speelt dan om 14.30 uur, uit bij DVG uit Liempde.