ASV'33 Logo

ASV ’33 verzuimt te scoren in de slotfase

ASV ’33 en SV Brandevoort speelden gelijk op sportpark De Hut. Met name gezien de kansen in het laatste kwart van de wedstrijd had de thuisploeg kunnen winnen, maar zowel de paal als de lat stonden een zege in de weg.

In de openingsfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd van beide kanten fel druk gezet op de bal, waardoor rustig opbouwen vrijwel onmogelijk was. Toch brak ASV ’33 enkele keren gevaarlijk door de verdediging van SV Brandevoort, maar tot twee keer toe werd een doorgebroken speler afgevlagd. Aan de reacties van spelers en publiek te horen was dit echter discutabel.

In de 21e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het schot van Bart Vermeulen werd tot corner verwerkt door de keeper van Brandevoort. Uit de daaropvolgende corner kopte Bram Bekkers echter alsnog raak: 1-0.

De bezoekers slaagden er niet in gevaarlijk te worden via veldspel. Het waren met name een aantal hoekschoppen die voor gevaar zorgden, maar het vizier bij de aanvallers van Brandevoort stond niet op scherp.

ASV ’33 had de wedstrijd onder controle, maar toch moest het team volkomen onnodig de gelijkmaker incasseren. Na miscommunicatie tussen verdediger Pim van den Tillaart en doelman Martijn Verbakel, kon spits Jeroen Grootens de bal in het lege doel schuiven.

Vlak voor rust leek de thuisploeg toch weer op voorsprong te komen. Na een mooie aanval kapte Tim een verdediger van Brandevoort uit. Deze gleed uit en beroerde de bal met zijn hand, waardoor de spits van ASV ’33 de bal niet binnen kon tikken. Een duidelijke strafschop, maar de scheidsrechter dacht hier anders over, wellicht omdat hij iets te ver weg stond.

SC Brandevoort begon voortvarend aan de tweede helft. Dit leverde twee grote mogelijkheden op. In de 53e minuut werd de bal na een corner ingekopt, maar Niek Swinkels haalde de bal van de doellijn. Vijf minuten later voorkwam Martijn Verbakel met een prima redding dat de bezoekers op voorsprong kwamen.

In de 66e minuut werd verdediger Faas Westra, na zijn tweede gele kaart, van het veld gestuurd. ASV ’33 nam het initiatief en probeerde Brandevoort vast te zetten. Toch bleef het oppassen voor de roodwitten, omdat de bezoekers op de counter bleven loeren. In de 73e minuut werd slecht uitverdedigen van ASV ’33 bijna afgestraft, maar doelman Martijn Verbakel bracht redding.

Met een slotoffensief trachtte de thuisploeg alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. Dit leverde een aantal zeer grote kansen op. Eerst was het Stijn Kersjes die vrij voor de keeper van Brandevoort uitgleed. Enkele minuten later werd een vrije trap van Bart Vermeulen met moeite gestopt door Mark van de Meulenhof, de keeper van de bezoekers. In de rebound schoot Tim Verbakel de bal tegen de onderkant van de lat. Vlak voor tijd had diezelfde speler weer pech, toen zijn inzet van dichtbij via de binnenkant van de paal weer het veld in sprong.

Hoewel ASV ’33 een prima wedstrijd speelde overheerste toch de teleurstelling. Bij een overwinning had de ploeg uit Aarle-Rixtel de koppositie gepakt. Na het gelijkspel staan de roodwitten echter op de vijfde plaats, twee punten achter koploper SC Brandevoort.

Zondag 20 oktober speelt ASV ’33 om 14.30 uur in en tegen Nijnsel.